Scholarship

Produžen je rok za natječaj za prijavu studenata (sva tri ciklusa) na Sveučilište Masaryk u Brnu, Češka za ljetni semestar 2017./2018.,

Natječaj je otvoren do 30.9.2017., a za dodatne informacije obratiti se na e-mail adresu  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   ili u Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru.

Otvoren je natječaj za Sveučilište u Grazu za ljetni semestar 2017./2018. za studentsku mobilnost (sva tri ciklusa). Sve dodatne informacije vezane za prijavu i potrebnu dokumentaciju mogu se pronaći ovdje i na službenoj web stranici.

Mole se zainteresirani studenti da putem emaila erasmus+ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  dostave do 30.09.2017. sljedeće podatke i  dokumentaciju:

  • -Registracijski obrazac (ovdje)
  • -Kopija putovnice
  • -Prijepis ocjena
  • -Potpisani ugovor o učenju od strane prodekana fakulteta (koordinatora i prorektorice za međunarodna suradnja (studenti su dužni provjerite sa svojim voditeljima odijela na fakultetu koje kolegije mogu uzeti kako bi im se mogli priznati po povratku s razmjene, a prema Erasmus+ programu minimalni broj ECTS je 20) (ovdje)
  • -Za studente doktorskih studija potpisani pismo odobrenja iz Graza (ovdje)

Program stažiranja u Europskim institucijama otvoren je (diplomiranim) studentima iz cijele Europe. Minimalni uvjet za prijavu su završene tri godine preddiplomskog studija.

Stažiranje je moguće odraditi u brojnim područjima te tako steći uvid u rad institucija EU-a. Stažiranje traje uglavnom pet mjeseci i plaćeno je oko 1100 eura mjesečno. Svi stažisti dobiju i naknadu za putne troškove.

Prijaviti se mogu studenti i diplomirani studenti iz svih područja. Ako još uvijek nisu dobili diplomu mogu dostaviti i potvrdu o završenom studiju. Za razliku od stalnog zaposlenja, državljanstvo EU-a nije uvjet, ali je svakako prednost. Nekoliko mjesta rezervirano je za državljane trećih zemalja. Jedan od uvjeta za prijavu na staž je i poznavanje najmanje dva jezika EU-a (napomena: hrvatski jezik je također jedan od 23 službena jezika EU-a).
Radno/volontersko iskustvo i poslijediplomsko obrazovanje prednost su, ali nisu uvjet.

Postupak odabira stažista provode same institucije i agencije EU-a koje nude stažiranje. Prijave se obično podnose na internetu, ali ponekad je potrebno podnijeti papirnati primjerak obrasca prijave. Primaju se u razdoblju od četiri do devet mjeseci prije početka pripravničkog staža te ih je potrebno podnijeti na vrijeme.

Rok za prijavu na staž u Europski parlament je 15.09.2017. g., a u Europski gospodarski i socijalni odbor kao i u Odbor regija 30.09.2017. g.

Dodatne informacije o rokovima prijava te popis institucija u kojima se može stažirati mogu se pronaći ovdje.

U listopadu će se održati staff week training u Gliwicama (Poljska).

Za Sveučilište u Mostaru je odobrena 1 stipendija. Zainteresirani trebaju dostaviti CV i motivacijsko pismo na engleskom jeziku do 20.09.2017. g. Nakon nominacije ispred Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru nominirana osoba će se trebati registrirati na linku.

Za dodatna pitanja, Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru stoji na raspolaganju.

Više informacija o mogućnosti razmjene nastavnog (2 stipendije) i nenastavnog (2 stipendije) osoblja sa Sveučilištem u Mariboru u akademskoj 2017./2018. može se pronaći ovdje.

Za sva dodatna pitanja Ured za međunarodna sudaranju Sveučilišta u Mostaru stoji na raspolaganju.

  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2  3  4 
  •  Next 
  •  End 
CAD/CAM centre
University of Mostar
BioEMIS