Postani student

Zašto studirati strojarstvo

Strojarstvo je temelj tehnike i proizvodnje. Bez doprinosa inženjera strojarstva razvoj društva je nemoguć, a napredak bezizgledan. Studij strojarstva Vas obrazuje za zanimanja koja su vrlo tražena, cijenjena i dobro plaćena. Kroz suvremene nastavne programe, studenti stječu znanja potrebna u projektiranju i konstruiranju proizvoda, u projektiranju proizvodnih procesa i izučavanju suvremene tehnologije proizvodnje. Tijekom studija studenti upoznaju informatiku i primjenu računala u strojarstvu, uz mnogobrojne praktične vježbe na računalima. Stjecanjem diplome postati ćete suvremeni stručnjak, poduzetnik i uspješan poslovni čovjek.


Zašto studirati računarstvo

Danas živimo u doba revolucije pokretane računalima . Ova revolucija je zahvatila sve aspekte društva. To je komunikacijska revolucija, revolucija prijevoza, medicinska revolucija, revolucija zabave. Od inženjerstva, poslovnog upravljanja, medicine, biologije sve do psihologije, sociologije i arheologije - sve znanosti danas trebaju računarstvo za ocjenu njihovih podataka. To računarstvu daje snažnu praktičnu vrijednost, čini ga uzbudljivim i otvara sve više prilika za zapošljavanje računalnih znanstvenika. Studenti su potaknuti na radoznalost, analitičko razmišljanje, rješavanje problema, razmišljanje izvan okvira i rad kao dio tima.


Zašto studirati elektrotehniku

Područje elektrotehnike široko je i interdisciplinarno- tako da praktički nema ljudske djelatnosti u koju nije prodrlo i značajno pridonijelo njegovom razvoju. Jedna od značajki elektrotehnike jest izuzetno brz razvitak. Potrebe razvijenog društva za električnom energijom neprekidno rastu što uvjetuje stalni razvoj uređaja za pretvorbu energije te pronalaženje novih i ekološki prihvatljivih izvora uz poboljšanje sustava za raspodjelu električne energije. Po završetku studija sa stečenim znanjem studenti se mogu zaposliti u svim granama industrije, uslužnim djelatnostima, javnom sektoru, obrazovnom sustavu i drugdje.Predbilježbu za upis na Fakultet strojarstva i računarstva možete izvršiti popunjavanjem formulara. Nakon predbilježbe putem e-maila će vam biti proslijeđene informacije vezane za daljnje korake oko upisa.

Fakultet strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru i ove godine organizira pripremne tečajeve iz matematike i fizike za razredbene ispite.

Dobar rezultat na razredbenom ispitu od posebne je važnosti jer na Fakultetu strojarstva i računarstva postoji prag za upise na naše studije bez plaćanja. Kako bi se takav upis ostvario, na razredbenom ispitu potrebno je postići rezultat od minimalno 80 bodova.

Na tečajeve se možete prijaviti ovdje.

Nastava u okviru pripremnih tečajeva organizirat će se u tjednu od 27. lipnja do 01. srpnja 2016. godine na Fakultetu strojarstva i računarstva prema sljedećem rasporedu:

 Utorak, 28. lipnja 2016.:

- Matematika: od 08.15
- Fizika: od 14.15
Srijeda, 29. lipnja 2016.:
- Fizika: od 08.15
- Matematika: od 14.15
Četvrtak, 30. lipnja 2016.:
- Matematika: od 08.15
- Fizika: od 14.15
Petak, 01. srpnja 2016.:
- Fizika: od 08.15
- Matematika: od 14.15

Cijena jednog tečaja je 250 KM za 30 školskih sati nastave, odnosno 500 KM za kandidate koji će pohađati oba tečaja. Spomenute iznose potrebno je uplatiti do srijede 29. lipnja 2016. godine i uplatnice donijeti na nastavu.

Primjerak ispunjene uplatnice možete pogledati ovdje.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

matematikaZa sve vas koji se upišete na Fakultet strojarstva i računarstva, prije početka nastave, potpuno besplatno, organizirat ćemo dodatnu pripremnu iz predmeta Matematika u trajanju od 20 školskih sati. Pohađanjem ove nastave još jednom ćete se podsjetiti na neka važna poglavlja predmeta Matematika te, na taj način, jednostavnije ispuniti svoje obaveze tijekom prve godine studiranja.

CAD/CAM centar
Sveučilište u Mostaru
BioEMIS